Contact

Brabantse Carnavalsfederatie 
p/a Groenstraat 13
4841 BA Prinsenbeek
06-10969667
Kvk 17240382

Members Wanted

Sleuteldragersborrel 2019

Saturday 23 February 2019

Het was de tiende sleuteldragersborrel en Van de Donk kondigde een speciale borrel aan in 2020, wanneer het de 11e editie is (op 11 februari).
Speciale aandacht ging uit naar het lid uit Mispelgat (Zaltbommel), dat een week eerder was getroffen door een grote brand in de bouwloods. Waarbij carnavalswagens, inclusief de prinsenwagen, verloren zijn gegaan. Voor hen is een inzamelingsactie gestart en wie Mispelgat wil steunen bij het opkrabbelen na deze ramp, kan een bedrag overmaken op NL93RABO0374398496

Terug naar de toespraak van de Commissaris van de Koning die aangaf dat we carnaval in deze tijd meer dan ooit nodig hebben. 'Omdat wij ons allemaal moeten afvragen of het wel zo gezellig is in deze samenleving, moeten we af en toe eens in de spiegel kijken.'
2019 is een bijzonder jaar van de democratie. Vanwege de provinciale verkiezingen op 20 maart maar ook vanwege de herdenking van de bevrijding van Brabant 75 jaar geleden. Het valt Van de Donk altijd op dat sommige sollicitanten voor een burgemeesterspost maar aarzelend zeggen dat ze ook prins carnaval zijn geweest. Terwijl je daar volgens onze beschermheer juist erg trots op moet zijn.

Tijdens de sleuteldragersborrel maakte de commissaris bekend waar hij volgend jaar te gast is tijdens een carnavalsactiviteit, deze eer is voor de Smulnarren uit Oosterhout, Kaaiendonk. Prins Mienus plaatste op 11-11 een enorme kei op het plein voor het provinciehuis, bij wijze van uitnodiging namens Kaaiendonk.

Onze voorzitter Rob van de Laar verwelkomde de tien nieuwe leden sinds de vorige sleuteldragersborrel in 2018. Hij stond even stil bij de discussie die her en der wordt gevoerd over een vrouw als prins. 'Carnaval is een levend organisme en Tilburg heeft zichzelf de vrouw cadeau gedaan', aldus Van de Laar.
Daarna was het de beurt aan het Knollenrijk (Berghem) om zich te presenteren en tonprater Boy Jansen uit Budel, de winnaar van het Keiebijterstoernooi. Vervolgens nam de Commissaris van de Koning het bekende defilé af.

De foto's:

https://photos.google.com/share/AF1QipOvokD7zVwzpkqOEwLMRRKx5Sx_0ZZ3Lx8gtNMKzzpHzDP8ONkhLjiGTEcaOdM1Yw?key=NzFDRklxNWdyajZVY1k5bjFULW5OLWliVmFvQ2RB

See All Nieuws