Contact

Brabantse Carnavalsfederatie 
p/a Boekelsedijk 7
5411NW Zeeland
06-24253690
Kvk 17240382

Members Wanted

Carnaval Wereldwijd

Thursday 22 December 2016

Bijna een vijfde deel van de Nederlanders kent geen carnavalsvieringen buiten de landsgrenzen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het Afrika Museum onder meer dan 3000 Nederlanders. Dat verschillende landen in Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika ook feestelijke carnavalstradities kennen, is te zien op de tentoonstelling die zicht geeft op overeenkomsten en verschillen en antwoord geeft op vragen als ‘Is carnaval een puur katholieke traditie?’, ‘Wat zijn de overeenkomsten tussen Afrikaanse maskerdansen en carnaval in New Orleans?’ ‘Wat hebben de Oost-Europese Wildemannen met carnaval te maken?’
Aan de hand van kostuums, maskers, foto’s, video’s en persoonlijke verhalen komt de bezoeker er achter dat op de verschillen na een hoop overeenkomsten te vinden zijn.
Te zien zijn gigantische kostuums op stelten en een Nederlandse carnavalswagen. Kleurrijke kostuums uit Venetië, Rio de Janeiro en New Orleans. Van weinig verhullende bikinibroekjes tot woeste Wildemankostuums. De betekenis en vormgeving van carnavalstradities verschilt van plek tot plek, maar een aantal basiselementen is overal aanwezig: verkleden, een optocht en feestvieren.

Het Afrika Museum, Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal

See All Nieuws