Contact

Brabantse Carnavalsfederatie 
p/a Groenstraat 13
4841 BA Prinsenbeek
06-10969667
Kvk 17240382

Members Wanted

Regiobijeenkomst in Wouw

Friday 5 June 2015

Aanwezig waren de vertegenwoordigers van de carnavalsorganisaties in Halsteren, Bosschenhoofd, Hoeven, Stampersgat, Heerle, Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Sprundel, Huijbergen en Bergen op Zoom en de BCF-bestuursleden Rob van de Laar, Ad Vos, Koert Damveld en Frank Timmers. Het doel van deze avond was het interesse kweken voor het lidmaatschap van de BCF.

Tijdens de avond is door bestuurslid AD Vos en voorzitter Rob van de Laar uitgelegd hoe de BCF is ontstaan en wat er sindsdien is gedaan voor onze leden.
Bestuurslid Koert Damveld uit Bergen op Zoom vertelde over zijn ervaring met de BCF en ziet veel kans in het ‘samen oppakken van problemen’. Hij is blij met zijn betrokkenheid bij de BCF.

Vanuit de aanwezigen zijn mogelijke onderwerpen aangekaart, die bij hun organisaties leven die ze graag op de agenda van de BCF zien komen.
  • Materialen waarmee wordt gebouwd, wat zijn de duurzame alternatieven voor polyester
  • Afvalverwerking
  • Communicatie via sociale media. Kan de BCF hier steun bij bieden?
  • Optochten: Kan de BCF hier een standaard reglement voor samenstellen en de leden aanbieden?
  • Financiën, het collecteren verandert en dat kan in de toekomst tot problemen leiden.

Ook is opgemerkt dat het lidmaatschap een brug te ver kan zijn voor een kleine organisatie, dat het praktischer werkt om in kleinere regio’s elkaar op te zoeken. Vanuit het bestuur van de BCF is opgemerkt dat juist kleinere organisaties de steun van de BCF goed kunnen gebruiken en dat zij elkaar Brabant-breed kunnen vinden. In welke regio ze ook actief zijn, de problematiek is hetzelfde. De BCF biedt een platform om elkaar te ontmoeten.

reiobijeenkomstwouw.JPG


See All Nieuws