Contact

Brabantse Carnavalsfederatie 
p/a Boekelsedijk 7
5411NW Zeeland
06-24253690
Kvk 17240382

Members Wanted

Commissaris erkent tijdelijke gezagsdragers

Saturday 30 January 2016

In de volle Bois le Duc-Zaal heeft hij iedere prins persoonlijk de hand geschud en met een kort maar aangenaam gesprek zijn erkenning uitgesproken over deze tijdelijke gezagsdragers. De Commissaris zei in zijn toespraak dat we allemaal het 'feest van de ommekering' hard nodig hebben ín een ingewikkelde tijd, in wereld die zo onder spanning staat. Hij verwees naar Amsterdam waar carnaval wordt opgezet. Het succes van de provincie Brabant is daar blijkbaar opgevallen, net als in het buitenland, vertelde de beschermheer van de BCF. Volgens hem zijn humor en het vermogen om te relativeren capaciteiten die weleens worden gemist. 'Fanatici zijn incomplete mensen, die missen het vermogen om te relativeren. Milde spot is een van de essenties van het carnavalsfeest. Over de onrust rondom de opvang van vluchtelingen zei hij verder: 'Doe mee, laat zien dat Brabant een gastvrije provincie is.'

sleuteldragers2016.jpg

De Commissaris van de Koning complimenteerde alle werkgevers in Brabant die ruimte geven aan de prinsen om hun tijdelijke taak te vervullen. Hij geeft zelf het goede voorbeeld want Prins Jan-Willem dun Urste van Blaosdonk (Leende) is medewerker op het provinciehuis. Verder feliciteerde Wim van de Donk de huiskapel van de provincie De Torentoeters, met het 33-jarig bestaan.

De bijeenkomst werd extra leuk door het optreden van tonprater Hans Keeris uit Knegsel als de wielrenner Wiel de Waal, Keeris werd begin januari tweede bij het Brabants Kampioenschap tonpraten.


See All Nieuws