Contact

Brabantse Carnavalsfederatie 
p/a Boekelsedijk 7
5411NW Zeeland
06-24253690
Kvk 17240382

Members Wanted

Algemene Ledenvergadering

Tuesday 20 October 2015

Belangrijk onderdeel was de verkiezing van nieuwe bestuursleden. Secretaris Joop van Orsouw nam afscheid, zijn plek wordt ingenomen door Frank Timmers, die al lid was van het dagelijks bestuur. Het Algemeen Bestuur is versterkt met Mark van den Heuvel, al 7 jaar voorzitter van het Knollenrijk in Berghem en Frans van den Broek, al 9 jaar secretaris van het Kielegat in Breda. 
  
Na de vergadering waren er twee sprekers, te weten Nathaalie Roumen, preventiemedewerker van Novadic-Kentron en Jan Willem Alphenaar, spreker, trainer en auteur. Nathaalie Roumen behandelde het onderwerp Drugsgebruik bij festivals zoals carnaval. XTC biedt voor 3 euro gedurende 4 tot 6 uur een aangenaam gevoel. Dat is een verleidelijke drug, ook voor carnavalsvierders. In combinatie met alcohol is er echter gevaar voor onder meer oververhitting. Zij ziet carnaval op plekken veranderen in een hardcorefeest, waar drugs bij gebruikt worden. Roumen doet de aanbeveling aan organisaties om een goed beleid te formuleren en te communiceren, een deurbeleid in te stellen, medewerkers instructies te geven, met de politie afspraken te maken, bij de EHBO-ers ook een of meer geschoolde EHBD-u (Eerste Hulp bij Drank- en drugsincidenten in het uitgaanscircuit) op te nemen, ondersteuning te vragen van gemeente en verslavingspreventie en het feest met mogelijke incidenten goed te evalueren. Meer info is te vinden op www.drugsinfo.nl/xtc 

Jan Willem Alphenaar is deskundige in onder meer marketing, communicatie en trends. (www.jwalphenaar.nl). Over het onderwerp ‘Hoe creëer je een hype?’ gaf hij vooral de tip goed gebruik te maken van sociale media. Onder meer via Facebook, Twitter, Instagram  en YouTube, maar ook via een nieuwe vorm Periscope. Het goed gebruiken van hashtags helpt daarbij. Als organisaties hier zelf weinig kennis van hebben, zouden zij een social media team kunnen vormen.

IMG_0914[1].JPG

See All Nieuws